Начин на приготвяне
Първо разбийте яйцата заедно със солта. Използвайте с миксер, за да се получи хубав и гъст крем.
Постепенно прибавете предварително пресятото брашно и разбъркайте до гъста хомогенна каша.
Пригответе си тава за печене с размери 20х20 см. Намажете я с половината от маслото и леко я набрашнете.
Сипете яйчената смес, а отгоре сложете бучици от останалото масло.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до готовност - необходим е около половин час.
Накрая извадете от фурната и поръсете с настъргания кашкавал. Покрийте с чиста кърпа, за да се разтопи кашкавалът. Украсете с джоджена.
Ако обичате сладко-солени комбинации, може да намажете с мед или мармалалад.
Яйцата Кайгана с кашкавал и джоджен са много вкусни.