Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Кишове»Киш с яйца и кашкавал

Киш с яйца и кашкавал

Киш с яйца и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусен и лесен за приготвяне киш, който може да си похапвате по всяко едно време"

Необходими продукти

  • пушено сирене - 150 грама
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • бекон - 200 грама
  • кашкавал - 100 грама
  • брашно - 1/ 2 ч.ч.
  • масло - 50 грама
  • яйца - 4 броя
  • лук - малка глава
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета бекона и го запържете в малко количество загрято олио. Отцедете от излишнаат мазнина върху кухненска хартия.

Намазнете подходяща тава. Разпределете на дъното бекона с настъргания кашкавал и нарязаното топено сирене.

Разбийте яйцата и ги смесете с с брашното, наситнения лук, мекото масло, солта, подправките и млякото.

Разбъркайте до хомогенност и залейте бекона.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете киша до готовност - около 40 минути или до получаване на апетитен загар.

Кишът с яйца и кашкавал е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: