Начин на приготвяне
Вкусна и засищаща пица с яйца и кашкавал!
Най-напред смесваме сухата мая с топлата вода, зехтина и захарта. Разбъркваме и оставяме за 10 минути да шупне.
Накрая към сместа с маята малко по малко прибавяме пресятото брашно със солта и замесваме меко тесто за пица, което оставяме на топло да втаса за 45 минути.
От готовото тесто разточваме кръгла кора с дебелина около 5 см и я слагаме в намазнена кръгла тава.
Намазваме с крема сирене и доматено пюре, поръсваме равномерно с настърган кашкавал и най-отгоре чукваме яйцата и поръсваме с червен пипер.
Печем вегетарианската пица в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути и сервираме.
Единственият проблем на пицата с кашкавал е, че свършва за нула време!