Начин на приготвяне
Много вкусна пица без месо, зелена и свежа.
Маята се активира, като се слага в купа с топла и чаена лъжичка захар. Оставя се на топло за около десет минути, докато шупне. Брашното се пресява, слага му се малко сол и шупналата мая. Замесва се еластично и леко лепнещо тесто. Подготвеното тесто за пица се прехвърля в намаслена купа и се покрива с памучна кърпа. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
Лукът и чесънът се нарязват на дребно, слагат се в тиган със сгорещено олио и се задушават. Към тях се прибавя почистеният спанак. Зеленчуците се разбъркват и овкусяват със сол и смлян черен пипер.
Втасалото тесто се разточва върху набрашнена повърхност. След това се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Върху тестото се разпределя задушен спанак.
Кашкавалът се настъргва и поръсва върху пицата, заедно с настъргания пармезан. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути.
Към Пица с кашкавал и спанак може да сервирате лека салата.