Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с кашкавал и спанак

Пица с кашкавал и спанак

Пица с кашкавал и спанак5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Благодарим на Анабел за разкошните снимки към тази рецепта за спаначена пица"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • топла вода - 150 мл
  • за гарниране
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • спанак - 250 г
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - за поръсване, вегетариански
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна пица без месо, зелена и свежа.

Маята се активира, като се слага в купа с топла и чаена лъжичка захар. Оставя се на топло за около десет минути, докато шупне. Брашното се пресява, слага му се малко сол и шупналата мая. Замесва се еластично и леко лепнещо тесто. Подготвеното тесто за пица се прехвърля в намаслена купа и се покрива с памучна кърпа. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно, слагат се в тиган със сгорещено олио и се задушават. Към тях се прибавя почистеният спанак. Зеленчуците се разбъркват и овкусяват със сол и смлян черен пипер.

Втасалото тесто се разточва върху набрашнена повърхност. След това се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Върху тестото се разпределя задушен спанак.

Кашкавалът се настъргва и поръсва върху пицата, заедно с настъргания пармезан. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути.

Към Пица с кашкавал и спанак може да сервирате лека салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: