Начин на приготвяне
В голяма купа сипете топлата вода, захарта и сухата мая.
Разбъркайте и оставете за около 10 минути, докато маята се активира.
След това добавете зехтина и разбъркайте.
Сипете в купата 1 ч.ч. брашно със солта и разбъркайте.
На части добавяйте останалото брашно, докато стане меко и еластично тесто.
Месете тестото за пица около 10 минути.
Покрийте тестото и оставете го на топло място за 1.5-2 часа докато удвои обема си.
След това разтеглете тестото, но не го разточвайте.
Оформете кръгла питка, покрийте я с кърпа и оставете на 15-20 минути.
Вълшебното тесто за пица е готово за използване. Използвайте го, за да приготвите апетитна пица маргарита или богата пица със сирена.