Начин на приготвяне
Първо смелете в блендер ориза, за да се получи фино оризово брашно.
Угасете содата в киселото мляко, оставете да шупне. Аз лично използвах домашно биволско мляко, което е много маслено и така тутманикът става още по-вкусен.
Разбийте яйцата заедно със солта и ги добавете към брашното. Прибавете и меката мас, катко и олиото. Накрая сипете киселото мляко.
Бъркайте тестото с миксер, защото е твърде меко и няма да може да се измеси на ръка.
Натрошете сиренето и разбъркайте още веднъж. Сипете тестото в тава с диаметър 20 см и хартия за печене.
Заравнете отгоре и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Нарежете на парченца изстиналия тутманик и го поднесете.
Сполучливият Оризов Тутманик е готов.