Начин на приготвяне
Изсипете брашното в по-дълбок съд или тава, направете в средата кладенче и поставете в него солта, маслото, водата и маята.
Месете сместа по-дълго време, за да се получи умерено твърдо тесто.
Поставете тестото в найлонов плик, завържете го, пуснете го в тенджера с 2-3 л хладка вода и когато изплува на повърхността, значи е втасало добре.
Извадете го от плика, омесете го с малко брашно и го оставете още 10-15 мин., за да втаса още по-добре.
Задушете в олиото ситно нарязания лук, доматения сок, каймата, солта, черния пипер и чубрицата.
Разделете втасалото тесто за тутманик на две, сложете едната част в намазнена тава и отгоре разстелете плънката.
Покрийте с втората част от тестото, оставете да втаса 10-15 мин. и печете тутманика в силно загрята фурна.