Начин на приготвяне
Замесете всички продукти за тестото заедно и полученото хомогенно тесто за киш завийте в прозрачно фолио.
Оставете го за 30-40 минути в хладилника.
След това намаслете форма за печене, разточете тестото и го прехвърлете внимателно в тавата, като покриете и стените.
Краищата подрежете и сложете приготвения киш да се изпече в умерено загряна фурна, докато се зачерви.
За плънката разбийте яйцата и ги разбъркайте с натрошеното сирене, нарязаната на ситно шунка, накълцан магданоз, малко сол при нужда и черен пипер на вкус.
Накрая добавете почистения, бланширан за кратко и нарязан лапад. Объркайте добре.
Върху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката равномерно.
Поръсете обилно с настърган кашкавал и сложете киша с лапад да се запече до приятен загар.
Невероятен киш с лапад и сирене!
Коментари