Киш с лапад

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Киш с лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пролетта е сезона на свежите зеленчукови предложения, затова за вас избрахме този прелетен киш с лапад"

Необходими продукти

  • за тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 щипка
  • вода - 2 - 3 с.л. студена
  • за плънката
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 500 г
  • лапад - 150 г
  • шунка - 200 г
  • домати - 1 брой
  • магданоз - пресен, накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - настърган, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете всички продукти за тестото заедно и полученото хомогенно тесто за киш завийте в прозрачно фолио.

Оставете го за 30-40 минути в хладилника.

След това намаслете форма за печене, разточете тестото и го прехвърлете внимателно в тавата, като покриете и стените.

Краищата подрежете и сложете приготвения киш да се изпече в умерено загряна фурна, докато се зачерви.

За плънката разбийте яйцата и ги разбъркайте с натрошеното сирене, нарязаната на ситно шунка, накълцан магданоз, малко сол при нужда и черен пипер на вкус.

Накрая добавете почистения, бланширан за кратко и нарязан лапад. Объркайте добре.

Върху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката равномерно.

Поръсете обилно с настърган кашкавал и сложете киша с лапад да се запече до приятен загар.

Невероятен киш с лапад и сирене!

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дими
дими
непременно две връзки зелен лук или праз.иначе е много вкусно
20.03.2015 19:01