Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и добавете сухата мая и захарта.
Направете кладенче в средата и чукнете яйцата без единия жълтък.
Налейте леко затопленото мляко заедно с олиото и киселото мляко.
Замесете тесто и го месте в продължение на 10 минути върху набрашнен плот.
Разделете го след това на 6 топки.
Намазнете ръцете си с маста и разтеглете първата топка до получаване на тънка кора.
Поръсете с още малко мас и натрошено сирене.
Направете същото и с останалите продукти.
Навийте на руло и нарежете на триъгълници. Подредете ги в леко намаслена кръгла тава с леко разстояние.
Покрийте вкусния тутманик с кърпа и го оставете да втаса за около 2 часа.
Намажете го със заделения жълтък и го сложете да се пече за около 30 минути на 175 °C.
Тутманикът за празник е много вкусен.