Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта.
След като сме ги разбили добре, прибавяме орехите, галетата и бакпулверът. Готовата смес разделяме на две равни части.
В тавички от 22 см диаметър застиламе хартия за печене и леко намасляваме и изсипваме сместа.
Поставяме в печката и печем около 30 минути при предварително загрята фурна на 170 градуса.
След като ги извадим ги охлаждаме напълно.
През това време си правим крема. Разбиваме маслото с пудрата захар и жълтъка. Получава се пухкав крем.
И накрая си приготвяме сиропа, като смесваме водата със захарта и след като кипваме, оставяме да поври, после си прибавяме ромовата есенция.
Започваме да си сглобяваме нашата орехова торта.
Първо си сиропираме блатовете, а след това помежду им разпределяме от крема.
Най-отгоре завършваме с крем.
Украсяваме в страни със смлени орехи, а отгоре поръсваме с шоколадови пръчици.