Начин на приготвяне
Сипете от растителната мазнина на дъното на глинените гювечета.
Нарежете картофите, бекона и луканката на парчета, а чушките на ивици.
Натрошете сиренето и го смесете с другите продукти.
Разделете сместа на три части, а доматената салца на две части. Овкусете я с малко захар.
Разпределете първата част на дъното на гювечетата и я залейте с първата част от доматената салца.
Подредете отгоре картофите, луканката, сиренето, бекона, чушката и настъргания кашкавал.
Завършете вкусните гювечета с топено сирене и луканка.
Залейте ги с доматите и бульона и ги сложете да се печат за около 40 минути на 180 °C.
Малко преди да ги извадите им чукнете по едно яйце.
Шефските гювечета с пъдпъдъчи яйца са много вкусни.
Добър апетит!