Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Гювечета»Шефски гювечета с пъдпъдъчи яйца

Шефски гювечета с пъдпъдъчи яйца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Шефски гювечета с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
"Без проблем ще си хапнем едно цяло гювече от тези на шефа, така че смело се захващайте с приготвянето им"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 100 г печурки от консерва
  • доматена салца - 350 мл
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 3 бр.
  • бекон - 3 слайса
  • луканка - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. печени
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
  • телешки бульон - 100 мл
  • растителна мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете от растителната мазнина на дъното на глинените гювечета.

Нарежете картофите, бекона и луканката на парчета, а чушките на ивици.

Натрошете сиренето и го смесете с другите продукти.

Разделете сместа на три части, а доматената салца на две части. Овкусете я с малко захар.

Разпределете първата част на дъното на гювечетата и я залейте с първата част от доматената салца.

Подредете отгоре картофите, луканката, сиренето, бекона, чушката и настъргания кашкавал.

Завършете вкусните гювечета с топено сирене и луканка.

Залейте ги с доматите и бульона и ги сложете да се печат за около 40 минути на 180 °C.

Малко преди да ги извадите им чукнете по едно яйце.

Шефските гювечета с пъдпъдъчи яйца са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: