Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Кисело зеле с наденица за ценители

Кисело зеле с наденица за ценители

ЗориЗори
Новак
1715465k
Кисело зеле с наденица за ценители
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За да не е постно киселото зеле, добавяме и наденичка и си хапваме вкусно"

Необходими продукти

  • наденица - 600 г сурова
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • кисело зеле - 1 зелка, по - голяма
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 4 бр.
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
  • бахар - 7 зърна
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете олиото и запържете чесъна, наситнен. Щом придобие златист загар, добавете наденицата, предварително нарязана. Щом придобие червеникав оттенък, може да я извадите.

В тази тенджера сипете нарязаното кисело зеле, запържете и добавете подправките, доматеното пюре и зелевия сок.

Разбъркайте зелето с наденица и дафиновия лист. Затворете с капак и оставете за 25 мин. на се готви.

Поднесете киселото зеле с наденица за ценители топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: