Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кайма и печурки

Пълнени чушки с кайма и печурки

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Пълнени чушки с кайма и печурки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Разкош в тавичка - пълнени чушки с кайма и гъби"

Необходими продукти

  • чушки - 12 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч./180 г/
  • червен лук - 1 бр.
  • печурки - 4 бр. средни гъби
  • чушки - 1/2 бр.
  • моркови - 1 бр. по среден
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • за млечния сос
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • бульон от чушките - 1/2 кофичка от киселото мляко
  • яйца - 1
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипете лъжица вода и олио, размийте добре каймата. Запържете леко, след което добавете нарязаните зеленчуци.

Сотирайте ги добре и прибавете измития ориз. След 1-2 минути сипете чаша топла вода и щом тя се усвои, овкусете с подправките. Разбъркайте хубаво и плънката е готова.

Измийте и изтърбушете чушките, почистете ги от семките. Напълнете ги и сложете дръжката отгоре, за да не изтича плънката. В тавата с чушките налейте вода - но нека не ги облива изцяло.

Поръсете със сол и полейте с няколко лъжици олио. Пълнените чушки сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете 30-тина минути. След това включете само долен реотан.

Разбийте яйцето с млякото и солта. Темперирайте соса с бульона и залейте чушките.

Щом заври хубаво, изключете фурната - чушките са готови.

Пълнените чушки с кайма и печурки са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: