Начин на приготвяне
Лукът и морковът се нарязват на дребно и задушават в мазнина. Малко след това към тях се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби. Щом зеленчуците омекнат, се добавя кайма.
Разбърква се, докато побелее, и стане на трохи, след което се добавя измитият ориз. Налива се около една чаена чаша вода, сместа се разбърква периодично и се овкусява със сол, чубрица, черен и червен пипер. Добавят се нарязаните на дребно консервирани домати и след като оризът набъбне, плънката се дръпва от котлона.
Чушките се измиват, изтърбушват и почистват от дръжки и семки. Слагат се в тенджера с вряща вода за минута-две, за да се попарят и омекнат. Попарените чушки се напълват със сместа от кайма, гъби и ориз, след което се нареждат в тавата за печене.
Ако остане от пълнежа, той се разпределя около пълнените чушки. Ястието се пече във фурна на 200 градуса за около 50 минути, като по средата на печенето се обръщат. По желание сервираме пълнените чушки с кайма и гъби, полети с бял сос.