Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с кайма

Пълнени гъби с кайма

Пълнени гъби с кайма
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пълнените гъби с кайма са вашето малко бижу, което може да сервирате с цветна зелена салата"

Необходими продукти

  • печурки - 6 - 7 бр.
  • сол
  • кайма - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се големи гъби за пълнене, отстраняват им се пънчетата и се почистват. Лично аз предпочитам да ги обеля. В чашките на гъбите се поръсва малко сол и оставят настрани.

В купа се слага каймата, чуква се едно яйце, прибавят се чубрицата, черният пипер и настърганият кашкавал. Сместа се обърква хубаво.

Във всяка гъбена шапчица се слага от каймата, след което пълнените гъби се нареждат в тавичка с малко вода на дъното.

Печем гъбите на фурна на 200 градуса за около 30 минути. Сервират се и се консумират още докато са топли.

Пълнени гъби с кайма можем да комбинираме със салата с рукола.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: