Начин на приготвяне
Гъбите се избират да са с по-голям размер, отстраняват им се пънчетата и се обелват.
Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тиган и се запържват, докато омекнат.
Прибавят се измитият ориз и малко вода. След кратко разбъркване оризът се поръсва със сол, червен пипер, чубрица и мащерка. Наливат се около две кафени чашки вода и се оставя оризът да поеме почти всичката вода.
Полуготовият ориз се разпределя в гъбените чашки.
Всички пълнени гъби се слагат във фурната и се пекат до готовност на 180 градуса.
Когато гъбите са готови, по средата на всяка гъбка се бодва по една маслина и се поръсва нарязан пресен магданоз.
Страхотно предястие от пълнени гъби с ориз или една по-нетрадиционна рецепта за гъби с ориз.