Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с ориз

Пълнени гъби с ориз

Пълнени гъби с ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Впечатляващо студено предястие от пълнени гъби с ориз - семпло, но изискано"

Необходими продукти

  • гъби - 10 бр. печурки
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 малък
  • чушки - 1 бр. червена
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1/2 к.л.
  • мащерка - 1/2 к.л
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • маслини - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се избират да са с по-голям размер, отстраняват им се пънчетата и се обелват.

Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тиган и се запържват, докато омекнат.

Прибавят се измитият ориз и малко вода. След кратко разбъркване оризът се поръсва със сол, червен пипер, чубрица и мащерка. Наливат се около две кафени чашки вода и се оставя оризът да поеме почти всичката вода.

Полуготовият ориз се разпределя в гъбените чашки.

Всички пълнени гъби се слагат във фурната и се пекат до готовност на 180 градуса.

Когато гъбите са готови, по средата на всяка гъбка се бодва по една маслина и се поръсва нарязан пресен магданоз.

Страхотно предястие от пълнени гъби с ориз или една по-нетрадиционна рецепта за гъби с ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: