Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мелнишки катък

Мелнишки катък

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мелнишки катък1 / 2
30/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Тайната на неповторимия вкус на мелнишкия катък е в .... шшшт"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1000 гр.
  • сирене - овче 250 гр.
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 50 гр.
  • кисели краставички - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се поставя в тензух и се оставя да престои една нощ, за да се отцеди. Чесънът се счуква и се размесва с разтопено масло.

Сиренето се настъргва в купа и се смесва с изцеденото мляко и счуканият чесън.

Сместа се шприцова върху разрязани на две и издълбани кисели краставички.

Катъкът може да се поднесе и с пресни краставици или домати.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: