Ezine.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Сух таратор с катък

Сух таратор с катък

Сух таратор с катък
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Вярвате или не, но традиционният сух таратор стана още по-неустоим, приготвен с катък"

Необходими продукти

  • зелен чесън - 3 скилидки, млечен
  • сол
  • краставици - 1 бр.
  • катък - 400 г
  • копър - 5 стръка
  • бял трън - 1 с.л. масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква с малко сол на дъното на по-голяма купа. Краставицата се обелва и накълцва на ситни парченца.

Прибавя се катък, ако е необходимо - още сол и масло от бял трън. Накрая се добавя накълцан на дребно пресен копър.

Готовата млечна салата се разбърква добре. Могат да се сложат, също така и счукани орехи. Сервира се охладена.

Маслото от бял трън притежава редица здравословни качества. Също така има ненатрапчив вкус и е подходящ за овкусяваме на всякакви видове салати.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: