Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Домашни картофени кюфтета

Домашни картофени кюфтета

Домашни картофени кюфтета1 / 2
13/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Тези домашни картофени кюфтенца се разтапят в устата! Друго нищо няма да кажем, преценете сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • галета
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват, нарязват на едро и варят. Когато са готови, се правят на пюре заедно с едно яйце, 4 с.л. галета, нарязания на ситно чесън, натрошеното сирене и солта.

Сместа се оставя да престои 1/2 час. След това от нея се оформят картофени кюфтета, като преди да се сложат да се пържат, кюфтетата се овалват в галета, а след това и в разбито яйце.

Пържат се до златиста коричка.

Рейтинг

4.5
538
414
38
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз слагам лук, чубрица, кимион, сирене, магданоз.
18.12.2023 00:51
2
Анонимен
Анонимен
Рецептата със сигурност е добра. Но на мен картофите направени на пюре станаха на каша и не може да се оформи кюфте.
24.08.2023 19:06
Анонимен
Анонимен
много пъти правя картофени кюфтета по тази рецепта и никога не ъсм имала проблеми, рецептата е добра
25.04.2023 12:20
Маргарита
Маргарита
Изглеждат много апетитни!
27.02.2019 14:51
2
иван
иван
рецептата е добра но според мен-картофите да се варят необелени,липсват и подправки предлагам по желание чубрика,черпипер,сименджук,малко джожан пдправките определят приятният вкус на кювтетата
21.02.2014 09:28
51
14
1
Покажи всички подкоментари
Milena
Milena
Направих ги по малко различен начин вместо чесън сложих лук и магданоз , станаха хубави и не ми се разпаднаха :)
14.01.2014 16:28
23
4
Силвия
Силвия
За да не се разпадат картофите, ги варя с обелките, като преди това ги измивам, за да нямат пясък. Хем се запазват витамините, хем са по-вкусни, защото не поемат вода. Може и малко нарязано прясно кромидче на колелца да се прибави към сместа.
12.11.2013 23:59
33
8
Деси
Деси
Аз го правя така : След като сваря картофите слагам чубрица, магданоз ( по желание) лук и яйце. Не съм имала проблем със пръскане....овалвам ги във брашно преди пържене, не в яйце.
06.09.2013 20:11
23
3
Reni
Reni
аз стържа картофите и сиренето на едро ренде и слагам малко брашно за да стане с хубава форма но не слагам галета.настъргвам и малко кашкавалче в тях и стават невероятни :)
06.09.2013 19:02
11
5
Мима
Мима
Картофите като се сварят не се правят на пюре, а се намачкват като се слагат и останалите продукти.Вместо чесн,аз нарязвам на много ситно кромит лук и магданоз.
21.08.2013 22:12
25
Хриси
Хриси
Аз добавям и малко кимионче.За да не се пръскат в тигана когато се пържат,ги потапям само в три разбити белтъка.
08.08.2013 20:42
5
1
Зоя
Зоя
Картофените кюфтета стават по- вкусни, ако се потопят в разбит белтък преди да се изпържат, а също добавям в сместта нарязан лук, чер пипер и чубрица.
06.08.2013 14:29
5
Марги Ованесян
Марги Ованесян
В такъв случай можехте да оставите картофената смес за половин-един час в хладилника или да добавите още едно яйце. :)
01.08.2013 21:06
2
2
Ivo
Ivo
Въобще не ми се получи както е в рецептата. Една топка не мога да направя ,само се пръска!
31.07.2013 21:14
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Марги Ованесян
Марги Ованесян
Послушах съвета ви и добавих черен пипер и магданоз. Станаха още по-вкусни от обикновено. Благодаря! :)
09.07.2013 13:21
1
Янка
Янка
Аз слагам вместо чесън ситно нарязан кромид, черен пипер и магданоз.
04.07.2013 09:23
2
mims
mims
Другите яйца са за потапяне на кюфтетата преди пържене:)
06.06.2013 21:54
Petia
Petia
При необходимите продукти пише 4бр. яйца, а след това в описанието пише да се добави 1 яйце?
А другите 3 къде отиват?
06.06.2013 09:00
2
Полина
Полина
Аз не слагам яйце и въпреки това никога не ми се разпадат, остават си целички. Настъргвам сварени картофи, добавям настъргано сирене, чубрица и черен пипер, омесвам, оформям кюфтенцата. Галета и яйце за панировката и готово :) Винаги стават.
05.06.2013 21:14
5
Rosica Rosenova
Rosica Rosenova
Здравейте,аз нямах време затова ги оформих и изпържих без да ги слагам в хладилника, станаха супер.
Затова комплименти за рецептата и благодаря.
22.05.2013 21:34
1