Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с карфиол

Картофени кюфтета с карфиол

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 400 г
  • картофи - 6 бр. сварени
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • галета
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява в малко количество подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло. Отцежда се много добре в сито и се накълцва на ситно.

Прибавят се сварените картофи, смачкани с вилица или настъргани на ренде, лукът, лукът нарязан на ситно или настърган, яйцето, брашното, сол, черен пипер и магданоз.

Сместа се омесва и от нея се оформят картофени кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло до златисто оцветяване.

Поднасят се млечен сос.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: