Панирани картофени кюфтета

Панирани картофени кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - ½ глава
  • яйца - 4 бр
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г (сирене или извара)
  • магданоз
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват в малко подсолена вода отцеждат се и като изстинат, се настъргват на ренде.

Прибавят се ситно нарязаният лук, две яйца, ситно нарязаният магданоз, настърганият кашкавал, подправките и сол.

Сместа се омесва добре.

От нея се оформят кюфтета, които се овалват в брашното, панират се в другите две разбити яйца и в галетата и се изпържват в силно загрятото растително масло.

Поднасят се със салата по избор.

Забележка: Картофените кюфтета може да се направят без лук и да се панират само в галета.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: