Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета и ги сложете да заврят.
Когато картофите се сварят и са готови, ги отцедете добре и ги намачкайте с вилица до пухкаво картофено пюре.
Овкусете със сол, черен пипер, като по желание може да добавите и други подправки (като чубрица и магданоз) и добавете наситнената глава лук и брашното.
Разбъркайте добре, за да се смеси всичко много добре
От тази смес с леко навлажнени ръце оформете веган картофени кюфтенца, които приберете за 15 минутки в хладилник, за да могат да се стегнат.
Изпържете в сгорещено олио, като олиото трябва да покрие поне половината от картофените кюфтета без яйца.
След това ги оставете да се отцедят от мазнината. Получават се много вкусни постни картофени кюфтета.