Начин на приготвяне
Карфиолът се почиства от зелените листа и се отрязва част от кочана му.
Обелените картофи и кочанът се нарязват на едри парчета, заливат се с кипяща подсолена вода и се варят 10 мин. с добавка на 2 супени от растителното масло.
Прибавят се цветчетата и се варят до омекване.
Цветчетата (след като се отцедят добре) се нарязват на ситно, а картофите и кочанът се пасират с вилица, смесват се и към тях се прибавят яйцата, 4 супени лъжици от брашното и подправките.
Сместа се омесва (ако е необходимо, за сгъстяване на тестото може да се добави 1 – 2 супени лъжици галета).
Оформят се зеленчукови кюфтета, които се овалват в смес от брашно и галета и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло.
При изваждане на готовите кюфтета от карфиол върху всяко се слага по малко краве масло. Поднасят се със свежа салата.
Вкусни и засищащи кюфтета от карфиол и картофи - за вегетарианци и любители на кулинарните експерименти.