Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от карфиол с картофи и кашкавал

Огретен от карфиол с картофи и кашкавал

Огретен от карфиол с картофи и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • карфиол - 250 г сварен
  • картофи - 250 г сварени
  • грах - 250 г сварен
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 30 г
  • мляко - 500 мл прясно, сварено
  • масло - 150 г краве или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете в предварително намаслена тава обелените и нарязани на едри кубчета картофи, накъсания на розички карфиол и граха и поръсете с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

В останалото масло запържете брашното до златистокафяво, добавете млякото на малки дози, докато се получи по-гъста от боза каша.

Прибавете яйцата, разбъркайте, залейте със сместа зарзавата, сиренето и кашкавала и печете огретена около 30 мин.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: