Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кашкавал и колбас

Пълнени картофи с кашкавал и колбас

Пълнени картофи с кашкавал и колбас
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Пълнени картофи с колбас и кашкавал - невероятни са"

Необходими продукти

  • картофи - 5 броя
  • кренвирши - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • маслини - 150 грама
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 20 мл
  • шарена сол
  • зелен лук
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до полуготовност (без да ги белите). Охладете ги леко и на всеки един отрежете капаче. Издълбайте ги и запазете вътрешността.

Наситнете маслините, лука нарежете на полумесеци, а кренвирша на малки кубчета. Задушете ги в малко загрято олио и овкусете с посочените подправки.

Добавете вътрешността на картофите и разбъркайте хубаво.

На дъното на всеки картоф сложете малко масло и посолете. Напълнете с плънката и отгоре сложете още малко масло. Накрая затворете с изрязаното капаче и увийте във вфолио.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете пълнените картофи за 25 минути и махнете фолиото и капачетата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 5 минутки.

Накрая поръсете с пера зелен лук и сервирайте.

Пълнените картофи с кашкавал и колбас са много вкусни.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: