Начин на приготвяне
Измийте и сложете картофите в подсолена вода да се сварят. Наблюдавате ги внимателно, за да не се преварят. Трябва да останат една идея по твърди.
Щом са готови, измийте ги със студена вода и ги оставете на страни.
Лука почистете и измийте. Нареже лука на ситно.
В сгорещено масло го задушете за минута-две. Добавете обелените и нарязани на кубчета гъби. Щом поомекнат, ги отделете настрани.
Вземете изстиналите вече картофи и ги срежете по дължина на две. С помощта на малка лъжица ги издълбайте.
Вътрешността им намачкайте с виличка. Добавете ги към задушете зеленчуци. Кашкавала настържете на едно ренде, смесете с майонезата и също добавете към плънката за нашите апетитни пълнени картофи.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
С тази смес напълненте издълбаните картофи.
Сложете ги в тава и запечете пълнените картофи с гъби и кашкавал за около 15 минути на 200 градуса.