Картофи пълнени с гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Картофи пълнени с гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
32 мин.
Порции
4
"Кулинарно пътешествие до страната на вкусовете с тези пълнени картофи с гъби"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. по - големи
  • гъби - 10 - 12 бр. печурки
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л. с връх
  • сок от лимон - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите в леко подсолена вода, като ги оставите малко по- твърди и в никакъв случай преварени.

2. Почистете печурките и ги нарежете първо на четвъртинки, после всяка на тънки филийки.

Чесъна обелете и нарежете на филийки.

3. Сотирайте в зехтина с малко от маслото гъбите и чесъна.

4. Разполовете картофите и издълбайте с лъжица вътрешността им, оставяйте стена от около 1/2 пръст от краищата.

5. Сложете картофената среда при гъбите и намачкайте заедно с останалото масло, заквасената сметана, сол, лимонов сок и черен пипер.

6. Напълнете всеки картоф със сместа, поръсете пълнените картофи с кашкавал и изпечете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Бързи, лесни и много вкусни пълнени картофки с гъби на фурна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: