Начин на приготвяне
1. Сварете картофите в леко подсолена вода, като ги оставите малко по- твърди и в никакъв случай преварени.
2. Почистете печурките и ги нарежете първо на четвъртинки, после всяка на тънки филийки.
Чесъна обелете и нарежете на филийки.
3. Сотирайте в зехтина с малко от маслото гъбите и чесъна.
4. Разполовете картофите и издълбайте с лъжица вътрешността им, оставяйте стена от около 1/2 пръст от краищата.
5. Сложете картофената среда при гъбите и намачкайте заедно с останалото масло, заквасената сметана, сол, лимонов сок и черен пипер.
6. Напълнете всеки картоф със сместа, поръсете пълнените картофи с кашкавал и изпечете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Бързи, лесни и много вкусни пълнени картофки с гъби на фурна!