Начин на приготвяне
1. Сварете карофите в подсолена вода. По желание може да ги обелите или да оставите с кожичката.
Срежете надлъжно на две и издълбайте вътрешността с лъжица, оставяйки половин сантиметър от дъното и стените.
Напръскайте със сол и зехтин.
2. Почистете гъбите и ги нарежете. Сотирайте за 4-5 минути в лъжица масло и лъжица зехтин.
Когато са готови, добавете бекона, а след като и той се позапържи, сложете сметаната и разбъркайте.
Ако няма какво да правите с вътрешността от картофките, може да добавите и нея в плънката, намачкана и леко посолена.
3. Напълнете картофките с бекона и гъбите, добавете и сиренето чедър- натрошено.
4. Запечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути или до предпочитан от вас загар.
Поръсете с едро накълцан магданоз и ароматната машерка.
Добър апетит с тези лесни и вкусни пълнени картофи!