Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с гъби и бекон

Пълнени картофи с гъби и бекон

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Пълнени картофи с гъби и бекон
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"Супер вкусни пълнени картофи, които хапваме с удоволствие - взимайте пример"

Необходими продукти

  • картофи - 10 бр. големи
  • гъби 300 г
  • бекон - 300 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • майонеза - 1 опаковка
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги подсушете. Завийте картофите с фолио за печене и ги подредете в тава. Пекат се на 220 градуса около 2 часа. Проверете дали са изпечени и ги извадете.

Когато се охладят, ги извадете от фолиото и разделете всеки на половинки като лодки. Издълбайте вътрешността на всяка половинка в малка лъжичка и отделете издълбаното в купа.

Издълбаните картофени лодки подредете отново в тава.

Нарежете бекона на малки кубчета.

Измийте гъбите хубаво и ги нарежете на ситно. Задушете гъбите с малко вода и сол на котлона в тиган.

Киселите краставички отцедете и нарежете на ситно.

Издълбаната вътрешност на картофите намачкайте и към тях добавете задушените гъби, нарязания бекон и киселите краставички. Добавете майонезата и разбъркайте добре.

Сложете от готовата плънка за картофите във всяка от половинките и когато сте готови, ги сложете да се пекат на 220 градуса за около 30 минути.

Преди да извадите от фурната, поръсете чудните пълнени картофи с настъргания кашкавал и запечете за още 5-10 минутки, докато се разтопи кашкавалът.

Пълнените картофи с гъби и бекон са истински разкош в чиния!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: