Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги подсушете. Завийте картофите с фолио за печене и ги подредете в тава. Пекат се на 220 градуса около 2 часа. Проверете дали са изпечени и ги извадете.
Когато се охладят, ги извадете от фолиото и разделете всеки на половинки като лодки. Издълбайте вътрешността на всяка половинка в малка лъжичка и отделете издълбаното в купа.
Издълбаните картофени лодки подредете отново в тава.
Нарежете бекона на малки кубчета.
Измийте гъбите хубаво и ги нарежете на ситно. Задушете гъбите с малко вода и сол на котлона в тиган.
Киселите краставички отцедете и нарежете на ситно.
Издълбаната вътрешност на картофите намачкайте и към тях добавете задушените гъби, нарязания бекон и киселите краставички. Добавете майонезата и разбъркайте добре.
Сложете от готовата плънка за картофите във всяка от половинките и когато сте готови, ги сложете да се пекат на 220 градуса за около 30 минути.
Преди да извадите от фурната, поръсете чудните пълнени картофи с настъргания кашкавал и запечете за още 5-10 минутки, докато се разтопи кашкавалът.
Пълнените картофи с гъби и бекон са истински разкош в чиния!