Начин на приготвяне
Картофите се измиват с четка на течаща вода и се подсушават добре. С нож се набождат от всички страни, поръсваме със сол и омазняваме с олио.
Всеки картоф се завива в алуминиево фолио и печем в загрята фурна, докато омекне около 40-50 минути.
Изваждат се печените картофи на фурна и леко охладени, се изрязват отгоре като гнездо с дъно, и поставяме парченце масло.
Нарязва се бекон, смесва се с натрошено сирене, настърган кашкавал, сметана и едно разбито яйце.
Пълним отвора на всеки картофи и връщаме във фурната да се запече плънката.
Това става за около 15-20 минути на 180 градуса.
Сервираме пълнените картофи със салата по избор.
Добър апетит с Пълнени картофи с бекон и сметана!