Начин на приготвяне
Нарежете лука на малки кубчета, изпържете го в олиото до прозрачност, добавете ситно нарязаното зеле, залейте с прясно изцедения портокалов сок, захлупете съда и оставете сместа да се задушава на слаб огън 30 мин.
Почистете картофите с четка, сварете ги във вода, в която сте добавили кимиона, изцедете ги, подсушете ги, разрежете ги наполовина по дължина и ги издълбайте.
Смесете задушеното зеле с 2/3 от сиренето, нарязано на кубчета, солта и черния пипер и с получената плънка напълнете картофите.
Върху пълнените картофи сложете нарязания на тънки филийки бекон, наредете ги в тава, поръсете ги с останалото настъргано сирене, залейте ги със сметана, поръсете ги със сол и черен пипер и ги печете във фурна на 180 градуса за около 30 мин.