Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с бекон и брюкселско зеле

Печени картофи с бекон и брюкселско зеле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Печени картофи с бекон и брюкселско зеле1 / 2
04/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4 бр.
"Ароматни картофени лодки с вкусна плънка, които може да поднесете като предястие или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • бекон - 12 бр.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • зеле - брюкселско 2 ч.ч.
  • сметана - заквасена 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната до 190 градуса.

Измийте картофите, без да ги белите и ги подсушете. Надупчете ги с вилица. Изпечете ги до омекване и докато коричката се напука (около 1 час).

В тиган изпържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете излишната мазнина върху кухненска хартия и го натрошете. В половината мазнина от бекона, задушете за 2-3 минути надробеното брюкселско зеле и стафидите.

Разрежете картофите по дължина. Издълбайте част от вътрешността. Лодките напълнете с 2-3 лъжици от брюкселското зеле и стафидите, отгоре разпределете част от бекона и покрийте с 1-2 с. л. сметана. Поръсете със сол и пипер, на вкус.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: