Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с бекон, сметана и зеле

Пълнени картофи с бекон, сметана и зеле

Пълнени картофи с бекон, сметана и зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • картофи - 4 големи (около 800 г)
  • кисело зеле - 250 г
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • портокали - 1 бр. сока или ябълков сок
  • бекон - 50 г или шпеков салам
  • сирене - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на малки кубчета, изпържете го в олиото до прозрачност, добавете ситно нарязаното зеле, залейте с прясно изцедения портокалов сок, захлупете съда и оставете сместа да се задушава на слаб огън 30 мин.

Почистете картофите с четка, сварете ги във вода, в която сте добавили кимиона, изцедете ги, подсушете ги, разрежете ги наполовина по дължина и ги издълбайте.

Смесете задушеното зеле с 2/3 от сиренето, нарязано на кубчета, солта и черния пипер и с получената плънка напълнете картофите.

Върху пълнените картофи сложете нарязания на тънки филийки бекон, наредете ги в тава, поръсете ги с останалото настъргано сирене, залейте ги със сметана, поръсете ги със сол и черен пипер и ги печете във фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: