Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Печени патладжани с кайма и кашкавал

Печени патладжани с кайма и кашкавал

Печени патладжани с кайма и кашкавал
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Добавете малко картофено пюре към тези апетитни патладжани и ще получите перфектно основно ястие"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 броя
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • кашкавал - 150 грама
  • кайма - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели кръгчета. Посолете и ги оставете да си пуснат горчивата вода за поне половин час. Измийте и ги подсушете старателно.

Загрейте олио и ги изпържете и от двете страни. Отцедете пържените патладжани върху кухненска хартия.

В същия тиган запържете наситнения лук. Добавете каймата и я раздробете до ситни трохи.

Към запържената кайма добавете доматеното пюре и посолете. Разбъркайте хубаво и свалете от огъня.

Сложете хартия за печене в тава. Наредете един ред патладжанени кръгчета, а върху всеки един сложете от каймата и настъргания кашкавал.

Сложете второ парче патладжан и отново плънка.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете патладжаните до апетитен загар.

Печените патладжани с кайма и кашкавал са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: