Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на дебели кръгчета. Посолете и ги оставете да си пуснат горчивата вода за поне половин час. Измийте и ги подсушете старателно.
Загрейте олио и ги изпържете и от двете страни. Отцедете пържените патладжани върху кухненска хартия.
В същия тиган запържете наситнения лук. Добавете каймата и я раздробете до ситни трохи.
Към запържената кайма добавете доматеното пюре и посолете. Разбъркайте хубаво и свалете от огъня.
Сложете хартия за печене в тава. Наредете един ред патладжанени кръгчета, а върху всеки един сложете от каймата и настъргания кашкавал.
Сложете второ парче патладжан и отново плънка.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете патладжаните до апетитен загар.
Печените патладжани с кайма и кашкавал са готови.