Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кашкавал и сос от кефир

Пълнени патладжани с кашкавал и сос от кефир

Пълнени патладжани с кашкавал и сос от кефир1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 800 г
  • кашкавал - 200 г, настърган
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • чесън - на вкус
  • кефир - на вкус или кисело мляко
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво патладжаните, махнете им дръжките, разрежете ги на две по дължина и ги издълбайте с чаена лъжичка.

Сложете в кипяща подсолена вода патладжаните за 5 мин.

Напълнете отцедените патладжани с плънка от настърганите яйца и кашкавал и маслото.

Подредете пълнените патладжани в намаслена тава, полейте с масло и печете във фурна.

Смесете кефира със стрития чесън и го поднесете като сос за ястието.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: