Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, разрежете ги наполовина по дължина, издълбайте ги с помощта на супена лъжица и натрийте получените ладийки със сол.
Нарежете на ситно издълбаната част, посолете я и заедно с половинките ги оставете за 30 мин., за да се отцедят от горчивия сос.
Разполовете доматите, почистете ги от семенната част и нарежете вътрешността им на ситно, а останалото оформете на резени.
В голям тиган сгорещете зехтина, изпържете в него обелените и ситно нарязани лук и чесън до прозрачност.
Прибавете отцедената вътрешност на патладжаните и доматите, накълцания розмарин, 1 с.л. нарязани орехи и разбъркайте добре.
Добавете обелените, почистени и нарязани на парченца чушки заедно с галетата и след като сместа кипне, я посолете и я подправете с червения и черен пипер.
Напълнете патладжаните с получената плънка, наредете ги в тава, отгоре сложете резените домати и ги поръсете с останалите накълцани орехи.
Сложете ястието от пълнени патладжани да се пече 1 час в средата на предварително загрята до 200 градуса фурна.