Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани ветрило

Пълнени патладжани ветрило

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пълнени патладжани ветрило
Снимка: Геновева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Помахваме ви за поздрав с тези вкусни пълнени патладжанени ветрила"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 бр. средно големи
  • сирене - 100 г краве
  • домати - 3 бр.
  • кашкавалено роле - 100 г
  • кашкавал - 100г
  • топено сирене - 50 г
  • колбаси - 50 г шпеков
  • олио
  • риган
  • магданоз
  • масло
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и с остър нож се разрязва по дължината, като не стигате до края. Правите по 4-5 прореза. Осолявате патладжана и го оставяте за 20 минути да си пусни горчилката.

През това време може да настържете кашкавала и да нарежете на колелца доматите, кашкавалено роле, топено сирене и краве сиренето.

След това измивате патладжаните, оставяте ги за няколко минути да се отцедят и после ги слагате върху намазнена хартия за печене и ги разтваряте.

Намазвате патладжаните с пасирания чесъна, който сме объркали с 2 с.л. олио и босилек и започвате да пълните първия прорез с домат и краве сирене, следващия с домат и топено сирене, след това домат и роле, домати и колбас и така редувате, докато напълните всички разрези на патладжана.

Посолявате отгоре и поръсвате с риган. Слагате 2-3 парченца краве масло на всеки патладжан и пъхате във фурната да се пече.

Когато се запече патладжана отгоре поръсете с настъргания кашкавал и върнете обратно във фурната да се запече кашкавалът. След това махаме от хартията за пече и сервираме. Поръсваме с магданоз по желание. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: