Начин на приготвяне
Патладжанът се измива и с остър нож се разрязва по дължината, като не стигате до края. Правите по 4-5 прореза. Осолявате патладжана и го оставяте за 20 минути да си пусни горчилката.
През това време може да настържете кашкавала и да нарежете на колелца доматите, кашкавалено роле, топено сирене и краве сиренето.
След това измивате патладжаните, оставяте ги за няколко минути да се отцедят и после ги слагате върху намазнена хартия за печене и ги разтваряте.
Намазвате патладжаните с пасирания чесъна, който сме объркали с 2 с.л. олио и босилек и започвате да пълните първия прорез с домат и краве сирене, следващия с домат и топено сирене, след това домат и роле, домати и колбас и така редувате, докато напълните всички разрези на патладжана.
Посолявате отгоре и поръсвате с риган. Слагате 2-3 парченца краве масло на всеки патладжан и пъхате във фурната да се пече.
Когато се запече патладжана отгоре поръсете с настъргания кашкавал и върнете обратно във фурната да се запече кашкавалът. След това махаме от хартията за пече и сервираме. Поръсваме с магданоз по желание. Да ви е сладко!