Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан Ветрило с три вида сирена

Патладжан Ветрило с три вида сирена

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Патладжан Ветрило с три вида сирена
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Опитахте ли вече патладжаненото ветрило с 3 вида сирена"

Необходими продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • домат - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моцарела - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филийки почти до основата, посоляват се и се оставят да се отцедят за 30 минути, след което се измиват.

Нареждат се в намазана със зехтин тавичка и леко се притискат в основата, за да се образува ветрило.

Всеки патладжан се запълва между филийките с резен домат, сирене, моцарела, чесън и магданоз.

Поливат се с тънка струйка хубав зехтин. В тавичката се слага много малко вода (колкото да покрие дъното ѝ).

Патладжаните Ветрило с три вида сирена се пекат под фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.

След което фолиото се маха, пълнените патладжани се поръсват с кашкавал и се допичат за още 10-15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Вкусна комбинаия!
13.08.2020 17:16