Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Фондю»Празнично фондю с три вида сирена

Празнично фондю с три вида сирена

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Празнично фондю с три вида сирена1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ето това празнично фондю е причината да забравим деликатно за всякаква диета и да се отдадем на гурме удоволствия"

Необходими продукти

  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шампанско - 200 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • грюер - 2 ч.ч. настъргано
  • ементал - 2 ч.ч. настъргано
  • камамбер - 1 ч.ч. натрошено
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • франзела - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме нишестето с лимоновия сок и разбъркваме, докато се разтвори. Нарязваме лука на дребно и го прехвърляме в дълбока тенджера, заливаме го с шампанско и го оставяме да ври около 2-3 минути.

След това добавяме сирената и разтвореното нишесте. Разбъркваме добре, след като сместа се загрее я оставяме да ври около 10 минути, докато сирената се разтопят и сместа се сгъсти.

Подправяме с индийско орехче и бял пипер. Сервираме фондюто с франзела, нарязана на хапки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: