Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пърленки»Содени пърленки с три вида сирена

Содени пърленки с три вида сирена

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3642k5k6341
Содени пърленки с три вида сирена
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И основно не ви трябва, за да си хапнете вкусните пърленки - имат 3 вида сирена, които са им напълно достатъчни"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • сирене - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче.

Смесете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете за минута, две. След това ги добавете към брашното, заедно с разбито яйце, солта, захарта и олиото.

Замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да почине 30 минути.

Разтопете маслото и го оставете да се охлади.

Настържете кашкавала, топеното сирене нарежете на дребни парченца а краве сирене натрошете.

След това разделете тестото на четири части

Върху набрашнена повърхност разточете всяка пърленка във форма на кръг или елипса с дебелина около 0. 5 см.

Намажете ги с масло и поръсете със сирената.

Сложете пърленките да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, до приятен златист загар.

След изпичане, още топли, поръсете с чубрица или шарена сол.

Содените пърленки с три вида сирена са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Пърленките се полуиха уникално вкусни!
03.12.2020 08:19
1
Покажи всички подкоментари