Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма и домати

Пълнени патладжани с кайма и домати

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • патладжани - 1 кг
  • кайма - 350 грама
  • лук - 2 глави, кромид
  • домати - 4 броя
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 минути. Да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим.

Изпържваме ги в сгорещеното олио. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лука омекне, добавяме кайма и леко я запържваме.

Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври за 10 минути.

С вече приготвената плънка пълним цепнатината на патладжаните. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Печем пълнените патладжани за около 15 минути в умерена фурна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: