Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 минути. Да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим.
Изпържваме ги в сгорещеното олио. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лука омекне, добавяме кайма и леко я запържваме.
Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври за 10 минути.
С вече приготвената плънка пълним цепнатината на патладжаните. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Печем пълнените патладжани за около 15 минути в умерена фурна.