Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма на фурна

Пълнени патладжани с кайма на фурна

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Пълнени патладжани с кайма на фурна
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Обичаните от всички пълнени патладжани с кайма - насладете им се"

Необходими продукти

  • патладжани - 6 броя
  • кайма - 500 г
  • ориз - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнени патладжани с кайма на фурна - вкусно и засищащо ястие със сини домати.

Патладжана разрежете на две, посолявате го и го отделяте на страни за около половин час, за да се махне горчивият му сок. След като е готов, го измийте и подсушете. С помощта на малък нож изрежете внимателно вътрешността на зеленчуците.

За приготвянето на плънката запържете до омекване нарязания на ситно лук. Добавете към него настърган на ренде морков. Запържете около 5 минути и добавете каймата.

Разбъркайте на често и гответе, докато каймата стане на трохи. Тогава добавете ориса и доматите. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Долейте чаша вода и оставете на котлона, докато водата се изпари.

С плънката напълнете зеленчуковите лодки. Отгоре настържете кашкавал, а по желание украсете и с кръгче домат пълнените патладжани.

Печете в предварително загрят фурна на 200 градуса за 40 мин. патладжаните с кайма.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: