Начин на приготвяне
Обелените и нарязани картофи се сваряват в подсолена вода. Патладжаните се почистват и разрязват по дължина наполовина. Месото се изгребва и нарязва на кубчета.
Поръсва се с лимоновия сок и се запържва в 2 с.л олио заедно с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер. С получената смес се пълнят издълбаните патладжани.
Тиквичката се нарязва на кубчета и се запържва в останалото олио. Сварените картофи се намачкват, към тях се добавя маслото и тиквичката. Сместа се изсипва върху патладжаните.
Доматите се изсипват в тавичка. Поръсват се със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се подреждат пълнените патладжани. Всичко се пече в предварително загрята фурна 200 градуса за около 40 минути. При сервиране се поръсва с наситнения магданоз.