Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на кръгчета, дебели 5 см, а после всяко от тях срежете по средата, така че да получите кръгли джобове, посолете ги и изчакайте половин час, за да си пуснат черния сок.
Разтворете джобовете, напълнете ги с овкусената с желаните от вас подправки кайма, оваляйте ги първо в брашното, а после в разбитите яйца и ги изпържете в загрятото олио от двете страни до златисто.
Наредете изпържените „джобове“ в тава, залейте ги с настърганите или смлени домати, разбъркани с натрошеното кубче бульон и захар на вкус, така че да ги покрият до ¾, сложете ги в предварително загрята на 250 градуса фурна и когато сосът стигне до средата на патладжаните, ги покрийте с алуминиево фолио и ги задушавайте 20 мин. на 180 градуса.