Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани по френски

Пълнени патладжани по френски

Petia ValchevaPetia Valcheva
Новак
1231
Пълнени патладжани по френски
Снимка: Petia Valcheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Пълнени патладжани по френски, които изглеждат страшно апетитно"

Необходими продукти

  • синьо сирене - около 60 грама
  • патладжани - 4 броя
  • кайма - 300 грама
  • кашкавал - за поръсване
  • черен пипер
  • риган
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте внимателно патладжаните и ги посолете.

Наситнете издълбаната вътрешност и я смесете заедно с каймата и всички подправки.

Загрейте олио в подходящ тиган и запържете сместа, докато каймата се стане на ситни трохички.

Напълнете патладжаните и ги сложете в тава за печене. Налейте малко вода и покрийте с фолио.

Загрейте фурната и сложете патладжаните да се пекат за 30-тина минути.

Когато изтече това време, махнете фолиото и ги поръсете със смесените синьо сирене и кашкавал.

Върнете във фурната и допечете до хубав златист загар.

Пълнените патладжани по френски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: