Начин на приготвяне
Нарязваме на много дребно сланината, пуешкия дроб, наденичката и телешкото месо.
Разрязваме леко кестените на кръст, бланшираме ги за 5-6 минути и докато са топли ги обелваме.
Сваряваме ги в литър вода, в която сме разтворили бульона за 30 минути.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото.
Слагаме месната смес в купа и към нея прибавяме смачканите кестени, лука и брендито.
Омесваме добре и с тази смес пълним пуйката, на която предварителна сме посолили и поръсили с черен пипер вътрешността.
Зашиваме отвора и печем на умерен огън – 160-170 градуса.
От време на време поливаме с ябълков сок.
След около 2 часа проверяваме дали месото е омекнало.
Покриваме с намаслена хартия за печене, за да не загаря, и допичаме, докато стане напълно готова.