Начин на приготвяне
Дробчетата се нарязват и запържват в маслото. Добавят се нарязаните гъби и виното. Когато то изври, се добавят нарязаните яйца, парченца луканка, пюрето от кестени, черният пипер и солта. С тази плънка се напълва натритата със сол и черен пипер пуйка.
Зашива се и се покрива със сланината. Пече се в сгорещена фурна до готовност. Сосът се приготвя от задушените в маслото и малко вода глави балучка.
Когато омекнат напълно, главичките се изваждат и се добавя брашното, 250 мл вода, сол и черен пипер. Когато сосът се посгъсти, се налива виното.
Готовата пуйка се слага в подходящ за сервиране съд и се гарнира с лукчетата. Отделеният при печенето сос се смесва с приготвения и се поднася отделно.